fbpx

Vijfheerenlanden kiest voor duurzame samenwerking met De Klop Facility Group

6 apr 2021

Gemeente Vijfheerenlanden kiest voor duurzame samenwerking met De Klop Facility Group

Met ingang van 1 april 2021 (geen grapje) is De Klop Facility Group de nieuwe partner voor het schoonmaakonderhoud in de gemeente Vijfheerenlanden. Bijzonder aan deze opdracht is de nauwe samenwerking met Avres. Dit werk-leerbedrijf begeleidt mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk. De Klop Facility Group gaat in opdracht van de gemeente Vijfheerenlanden een aantal van deze mensen opleiden tot schoonmaakmedewerker.

Sociaal verantwoord ondernemen

De samenwerking met Avres past in de bedrijfsfilosofie van De Klop Facility Group. Binnen de organisatie is bijna 20% van de mensen binnengekomen via een SROI-regeling. Op de Prestatieladder Sociaal Ondernemen wordt De Klop Facility Group gewaardeerd op trede 3. Dat is het hoogst haalbare niveau. Binnen de aanbesteding van Vijfheerenlanden is afgesproken dat jaarlijks negen mensen een opleidingsplek krijgen, waarna ze kunnen doorstromen naar andere opdrachten van De Klop Facility Group binnen de regio. Daarnaast is met Avres al besproken om verder te gaan samenwerken op het gebied van kennis, opleidingsplaatsen en capaciteit.

Duurzame samenwerking

De gemeente Vijfheerenlanden schreef in 2020 een Europese aanbesteding uit voor een schoonmaakpartner voor drie kantoorlocaties en drie gemeentewerven binnen de driehoek Leerdam, Meerkerk en Vianen. Als De Klop Facility Group kennen we deze regio al goed en hebben we in de aanbieding vooral ingezet op sociaal maatschappelijk ondernemen, begeleiden en coachen van mensen en duurzaam schoonmaken. De samenwerkingsovereenkomst geldt voor een periode van drie jaar en kan daarna nog vier keer met een jaar worden verlengd.

Nieuwsberichten