fbpx

De Klop Facility Group goes Carribean!

8 okt 2019

Wij zijn ontzettend trots op onderstaand artikel in Clean Totaal van 27 september over het geweldige project op Curaçao dat wij hebben mogen uitvoeren. Hospital Nobo Otrobanda (HNO) is de naam van het nieuwe algemene ziekenhuis in Curaçao. Met dit moderne ziekenhuis met state-of-the-art apparatuur, wil de overheid de gezondheidszorg op het eiland naar een hoger plan tillen. Van groot belang hierbij is uiteraard de hygiëne. Aan De Klop Facility Group uit Vianen viel de eer ten deel om de opleveringsschoonmaak van de meest cruciale onderdelen zoals operatiekamers, apotheek- en opdekruimte uit te voeren.

Door Henk Cornelisse, redactielid Clean Totaal – Op de foto: MT De Klop Facility Group (3e links Michael van den Hijligenberg, 5e links Michael kronenburg, 2e rechts Marc Hoenderdaal , 3e rechts Fred Wennekes)

Hospital Nobo Otrobanda

Het ziekenhuiscomplex werd, in opdracht van Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen, in de wijk Otrobanda gebouwd door Ballast-Nedam en staat symbool voor de zorg die patiënten er mogen verwachten: functionaliteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en het uitstralen van rust. De omvang van het project bedroeg circa € 130.000.000.–, waarbij, naast de inzet van lokale partners, het uitvoeringsteam ondersteuning kreeg vanuit Nederland en Turkije

Specialisme doorslaggevend

De Klop Facility Group is een middelgroot schoonmaakbedrijf met vestigingen in Vianen en Oudkarspel. Het bedrijf heeft een omzet van circa 11 miljoen euro en telt 400 medewerkers. Naast de reguliere schoonmaak binnen de kantooromgeving beschikt De Klop Facility Group over een eigen glazenwasserij en heeft zij een speciale divisie Cleanroom reiniging en Farmaceutische dienstverlening. Na een presentatie bij HNO/ Ballast-Nedam gaven vooral de laatst genoemde specialisaties de doorslag om aangaande de specialistische reiniging voor dit project te Curaçao voor De Klop Facility Group te kiezen. Dit mede aangezien er lokaal onvoldoende expertise aanwezig is op dit specialistische gebied.

MT De Klop Facility Group steekt handen uit de mouwen

Na de voorbereidingen in Nederland, waaronder het verzenden van de benodigde materialen & middelen, werd een team van vak experts van De Klop Facility Group onder leiding van product specialist Farmacie & Cleanroom Michael van den Hijligenberg ingevlogen. Maar niet alleen dit team aan specialisten ging de uitdaging aan.

Naast algemeen directeur Fred Wennekes maakten ook operationeel directeur Marc Hoenderdaal en commercieel directeur Michael Kronenburg deel uit van deze delegatie. Zij zagen dit als een uitstekende mogelijkheid om in het kader van de nationale meewerkweek ook hun bijdrage te leveren aan de operationele taken, zoals nat/droog reinigen en desinfecteren. Een spoedtraining voor dit MT ging hier aan vooraf.

GMP audit met verve doorstaan

De schoonmaak van de meest cruciale onderdelen van het ziekenhuis dient te voldoen aan Good Manufacturing Practices (GMP). Kort gezegd is dit een kwaliteitsborgingssysteem voor onder meer de humane en veterinaire farmaceutische industrie. De auditrapporten na afloop van de schoonmaak toonden aan dat De Klop Facility Group hier met verve aan heeft voldaan.

Verguld

Michael Kronenburg, commercieel eindverantwoordelijk bij De Klop Facility Group, laat trots weten: “deze unieke ervaring en het uitmonden van een mooie nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen ons bedrijf en het HNO te Curaçao is niet alledaags. Wij zijn verguld met de gunning én de zeer geslaagde uitvoering van deze opdracht waarmee een omzet van circa 75.000 euro gemoeid gaat.

Nieuwsberichten