fbpx

De Klop Facility boekt succes met project Young Professionals

25 mrt 2021

De Klop Facility Group uit Vianen startte eind vorig jaar met een nieuw project onder de naam: De Klop Young Professionals. Een project dat onder leiding staat van jongeren en specifiek bedoeld om andere jongeren te enthousiasmeren voor het schoonmaak vak.

Via campagnes op diverse scholen worden jongeren attent gemaakt op de voordelen die een schoonmaakbaantje kent vergeleken bijvoorbeeld een krantenwijk of een bijbaantje in supermarkt. Niet voor een habbekrats bij  weer en ontij op vaak onmogelijke uren de krant bezorgen of voor het minimumloon in een supermarkt werken zijn de thema’s die onder de aandacht van studerende jongeren gebracht worden.

Schoonmaak uit taboesfeer door Young Professionals

Algemeen directeur De Klop Facility Group Michael Kronenburg: “We laten hierbij jongere medewerkers het verhaal doen en op die manier de schoonmaak uit de taboesfeer halen. We communiceren ook duidelijk over het prima loon dat in de schoonmaak verdiend wordt. Bovendien dragen de vele verhalen, waarbij de schoonmakers de helden van onze samenleving genoemd worden, enorm bij aan het succes van dit project.”

Zo vader zo zoon 

Een van de ambassadeurs bij Young professionals is Jordy Kronenburg (17 jaar en zoon van algemeen directeur Michael): “Mijn vader zit al jaren in dit vak. Het vak is mij als het ware met de paplepel ingegoten. Mijn ambitie is dat veel jongeren tijdens hun studie een leuk zakcentje in de schoonmaak kunnen (bij)verdienen, maar daarbij ook goed opgeleid worden tot professionals in het vak. De jeugd heeft de toekomst dus na de schoolopleiding kunnen ze mogelijk doorstromen naar andere functies binnen de schoonmaaksector.”

Zelf werkt Jordi na een uitgebreide training naast zijn studie in de farmaceutische schoonmaak: “Prachtig om te doen, joh, ik ontmoet veel aardige mensen en bovendien leer ik ook allerlei termen die met farmacie te maken hebben.”

Het jeugdige team bestaat inmiddels uit 16 jongeren en heeft als gedreven mentor: Vincent Den Hartogh, regiomanager bij De Klop Facility Group.

Nieuwsberichten